Categories
Hθοποιοί Hθοποιοί Ι-Π Τελευταία άρθρα

Ιωαννίδης Γιάννης

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1892.
Εμφανίστηκε γύρω στο 1912 και διακρίθηκε σε «πρόζα» και μουσικό θέατρο.
Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1917. Στενός φίλος του Σπ. Πατρίκιου συνεργάστηκε συχνά με τους μουσικούς θιάσους του.
Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στην οπερέτα «Να τα πάρεις τα κορίτσια» με την «Καλλιτεχνική Ένωση» των Μ. Φιλιππίδη, Β. Αυλωνίτη, Ο. Μακρή (Θέατρο «Λυρικόν»).
Έγραψε το σενάριο σε δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Πέθανε το 1967.

Φιλμογραφία

Κοινωνία, ώρα μηδέν (1966)
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)
Το δόλωμα (1964) [τραγουδιστής]
Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962)
Λαός και Κολωνάκι (1959) [Γιώργος Ραγάκος]
Μια ζωή την έχουμε! (1958) [τμηματάρχης τράπεζας]
Ο Κόμης… Χατζηχρήστος (1958)
3 τρελοί ντετέκτιβς (1957)
Ο Φανούρης και το σόι του (1957) [Μπιλ]
Το αμαξάκι (1957) [Γιάννης]
Οι τρακαδόροι της Αθήνας (1956)
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Οι παπατζήδες (1954)
Νύχτες της Αθήνας (1954)[Παύλος (Παυλάκης) Μπαρούτης]
Το σωφεράκι (1953) [Νέστωρ]
Η αγνή του λιμανιού (1952)
Έλα στο θείο… (1950) [Χαρίλαος Ντούκουρας]
Εκατό χιλιάδες λίρες (1948)
Χαμένοι άγγελοι 91948)
Μαρίνα (1947)[καπετάν Μηνάς]
Αρραβών μετ`εμποδίων (1938)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Categories
Hθοποιοί Hθοποιοί Ρ-Ω Τελευταία άρθρα

Τζώρτζης Γιώργος

Ο Τζώρτζης Γιώργος γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε στη θεατρική σχολή του Χρ. Βαχλιώτη.
Στο θέατρο ξεκίνησε το 1961 με το έργο Άννα Κλάιμπερ (θίασος Έλσας Βεργή).
Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς αθηναικούς θιάσους και από το 1974 εμφανίστηκε αρκετές φορές ως συν-θιασάρχης με την τότε σύζυγό του Τόνια Καζιάνη με την οποία απέκτησε μια κόρη.
Στο σινεμά ξεκίνησε το 1960 ερμηνεύοντας έναν μικρό ρόλο στην ταινία, Ποτέ Την Κυριακή , ενώ τον 1ο σημαντικό ρόλο ερμήνευσε στην ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη, Η 7η Ημέρα Της Δημιουργίας (1966).
Είχε λάβει μέρος σε 20 ταινίες και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.
Η πρώτη σύζυγός του ήταν η ηθοποιός και τραγουδίστρια, Βέτα Προέδρου.
Έφυγς από την ζωή στις 14 Ιανουαρίου 2019.

Φιλμογραφία

Ποτέ την Κυριακή (1960)[θεατής της ”Μήδειας” στην Επίδαυρο]
Συνοικία το «όνειρο» (1961)
Τα δίχτυα της ντροπής (1965) [Στέφανος]
Εγκατάλειψη (1965)
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966) [Αλέκος Σταθάκης]
Γεύση από έρωτα (1966) [Πάνος Στεργίου]
Η ώρα της οργής (1968) [Μάρκος Χαλκιάς]
Το κανόνι και τ` αηδόνι (1968) [Γρηγόρης Αυξεντίου]
Θυμήσου, αγάπη μου… (1969) [Μάρκος]
Όμορφες μέρες (1970) [Στέφανος Δημητρίου]
Στη μάχη της Κρήτης (1970) [Άντονι Φλέτσερ]
Ενας Γερμανός στα Καλάβρυτα (1970)
Εσχάτη προδοσία (1971) [Θανάσης]
Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971)
Ελευθερία ή θάνατος (1972)
Τα χρόνια της οργής (1973)
Ο βάλτος (1973) [Δημήτρης Καρράς]
Παύλος Μελάς (1974)
Ο αδέξιος εραστής (1985) [Βασίλης]
Το χρέος του μπάτσου (1989) [αστυνομικός]
Και δειλός και τολμηρός (1989) [αστυνόμος]
Ψυχή Βαθιά (2009) [ασυρματιστής]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Categories
Νέα Τελευταία άρθρα

Φωτογραφία ντοκουμέντο της Αλίκης Βογιουκλάκη λίγο πριν την επέμβαση καισαρικής τομής!!!

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία της μητέρας του, Αλίκης, η οποία είναι τραβηγμένη από το κρεβάτι του χειρουργείου, λίγο πριν υποβληθεί σε επέμβαση καισαρικής, το 1969.

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, να θυμίσουμε, εδώ και μερικούς μήνες έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο Instagram στο όνομα της ηθοποιού.

Εκεί, λοιπόν, ανάρτησε τη φωτογραφία από το 1969, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη να είναι αναίσθητη στο κρεβάτι του χειρουργείου, λίγο πριν υποβληθεί σε επέμβαση καισαρικής.

Τη φωτογραφία ακολουθούσε και το εξής κείμενο του Γιάννη Παπαμιχαήλ:

«Μια φωτογραφία πραγματικό ντοκουμέντο από μια σπουδαία καλλιτέχνη που υπήρξε για μένα και μια σπουδαία Μάνα. Η μητέρα μου στις 4 Ιουνίου του 1969 ημέρα της γέννησης μου, στο χειρουργείο λίγο πριν την επέμβαση καισαρικής τομής».

Πηγή: gazzetta.gr

Categories
Κουίζ Τελευταία άρθρα

Πόσο καλά ξέρετε τον ελληνικό κινηματογράφο; 15 Ερωτήσεις για τον Ελληνικό Κινηματογράφο!!! (μέρος 463ο)

Κουίζ του Ελληνικού Κινηματογράφου!!!
Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.
Facebook: Xristos Konstantinou
Instagram: xristoskp

Categories
Κουίζ Τελευταία άρθρα

Πόσο καλά ξέρετε τον ελληνικό κινηματογράφο; 15 Ερωτήσεις για τον Ελληνικό Κινηματογράφο!!! (μέρος 462ο)

Κουίζ του Ελληνικού Κινηματογράφου!!!
Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.
Facebook: Xristos Konstantinou
Instagram: xristoskp

Categories
Κουίζ Τελευταία άρθρα

Πόσο καλά ξέρετε τον ελληνικό κινηματογράφο; 15 Ερωτήσεις για τον Ελληνικό Κινηματογράφο!!! (μέρος 461ο)

Κουίζ του Ελληνικού Κινηματογράφου!!!
Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.
Facebook: Xristos Konstantinou
Instagram: xristoskp

Categories
Κουίζ Τελευταία άρθρα

Quiz: Πόσο Μαίρη Αρώνη γνωρίζεις;;;

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.
Facebook: Xristos Konstantinou
Instagram: xristoskp

Categories
Κουίζ Τελευταία άρθρα

Πόσο καλά ξέρετε τον ελληνικό κινηματογράφο; 15 Ερωτήσεις για τον Ελληνικό Κινηματογράφο!!! (μέρος 460ο)

Κουίζ του Ελληνικού Κινηματογράφου!!!
Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.
Facebook: Xristos Konstantinou
Instagram: xristoskp

Categories
Κουίζ Τελευταία άρθρα

Πόσο καλά ξέρετε τον ελληνικό κινηματογράφο; 15 Ερωτήσεις για τον Ελληνικό Κινηματογράφο!!! (μέρος 459ο)

Κουίζ του Ελληνικού Κινηματογράφου!!!
Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.
Facebook: Xristos Konstantinou
Instagram: xristoskp

Categories
Κουίζ Τελευταία άρθρα

Πόσο καλά ξέρετε τον ελληνικό κινηματογράφο; 15 Ερωτήσεις για τον Ελληνικό Κινηματογράφο!!! (μέρος 458ο)

Κουίζ του Ελληνικού Κινηματογράφου!!!
Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.
Facebook: Xristos Konstantinou
Instagram: xristoskp